Nakon ostavke Kadribegovića: Vlada postavila novog "šefa" FUCZ

0
Radiosarajevo.ba
Nakon ostavke Kadribegovića: Vlada postavila novog "šefa" FUCZ
Foto: Vlada FBiH / Sa sjednice

Federalna vlada danas je prihvatila ostavku Mustafe Kadribegovića, pomoćnika direktora Federalne uprave civilne zaštite, koji je bio ovlašten da obavlja poslove direktora nakon privremene suspenzije Fahrudina Solaka.

"Vlada je ovlastila Enesa Memića, šefa Odsjeka u Federalnoj upravi civilne zaštite, da organizuje sve poslove iz nadležnosti direktora i potpisuje sve akte iz nadležnosti direktora, dok traje preventivna suspenzija direktora Federalne uprave civilne zaštite", saopćeno je iz Vlade.

Podsjetimo, Kadribegović je jučer podnio ostavku.

Pojašnjavajući svoje razloge za Radisarajevo.ba, kazao je da imaju previše problema koji prevazilaze mogućnosti FUCZ.

Istakao je da FUCZ ima i redovne aktivnosti koje trpe i zbog problema s respiratorima, ali i s kadrom s obzirom da je svake sedmnice dio uposlenika u izolaciji zbog koronavirusa.

Inače, podignuta je optužnica zbog nabavke 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Optužnicu je Tužilaštvo BiH podiglo protiv premijera FBiH Fadila Novalića, ministrice finansija, dopremijerke i komadantice Federalnog štaba civilne zaštite Jelke Milićević, te Solaka i Hodžića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije