Kadribegović podnio ostavku: Previše je problema

2
M. R. S.
Kadribegović podnio ostavku: Previše je problema
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mustafa Kadribegović

Mustafa Kadribegović, v. d. Federalne uprave civilne zaštite, podnio je jučer ostavku.

Zahtjev za razrješenje uputio je Vladi FBiH, koja ga je i postavila na ovo mjesto nakon što je suspendovala Fahrudina Solaka s mjesta direktora FUCZ.

Podsjetimo, podignuta je optužnica zbog nabavke 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić. Optužnicu je Tužilaštvo BiH podiglo protiv premijera FBiH Fadila Novalića, ministrice finansija, dopremijerke i komadantice Federalnog štaba civilne zaštite Jelke Milićević, te Solaka i Hodžića.

"Previše je toga. Ova uprava je limitirana da riješi pitanja koja su problem. Tu je pitanje respiratora i aktivnosti oko respiratora. Svi znamo da je izvršena nabavka i kako je izvršena nabavka. Ali oni su tu, ne mogu biti uskladišteni, nemamo takvog skladišta. Nalazili smo mogućnosti, ali one se već iscrpljuju.

Dio respiratora je u bolnicama, verifikacija nije izvršena. Šta ima civilna zaštita sa svim tim? Ali to moramo rješavati jer smo mi bili kupci", kazao je Kadribegović za Radiosarajevo.ba.

Istakao je da FUCZ ima i redovne aktivnosti koje trpe i zbog svih problema i respiratora koji im svakodnevno uzimaju mnogo energije, a pomaci su minorni.

"Imamo i problem s uposlenicima. Jedan broj je svake sedmice u izolaciji. Limitirani smo i s te strane.

U suštini, problemi koje ima FUCZ i mora da riješi, oni prevazilaze naše mogućnosti. I to je u suštini razlog ostavke", dodao je Kadribegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije