Nakon nesreće u Jablanici inspekcija o mogućnosti izlijevanja nafte iz cisterne

0
Radiosarajevo.ba
Nakon nesreće u Jablanici inspekcija o mogućnosti izlijevanja nafte iz cisterne
Foto: Hercegovinainfo / Cisterna nakon slijetanja s puta

U mjestu Drežnica kod Jablanice, jučer, 28. aprila se dogodila teška nesreća, u kojoj je cisterna nakon sudara sa kombijem, završila u jezeru.

S obzirom na to da se radi o cisterni koja je bila puna goriva odmah po saznanju da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini HE Salakovac, glavni federalni vodni inspektor je bez odlaganja poduzeo zakonom propisane mjere s ciljem vršenja inspekcijskog nadzora, preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš.

"Na lice mjesta odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici firme za sanaciju šteta na vodama s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru, radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja.

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

Federalni vodni inspektor se još uvijek nalazi na licu mjesta, gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, kojem će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne.

Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere, kako bi se na što sigurniji način izvršio pretovar nafte bez curenja u akumulaciju. Do trenutka objavljivanja saopćenja, neposrednim opažanjem nije utvrđeno izlijevanje nafte iz cisterne", navodi se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Federalna uprava za inspekcijske poslove ovim putem izražava saučešće porodici tragično nastradalog vozača cisterne.

Podsjećamo, vozač cisterne koja je sletjela u jezero kod Drežnice smrtno je stradao, a njegovo tijelo su sinoć oko 20 sati pronašli ronioci koji su stigli na mjesto nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije