Jutarnje vijesti s KCUS-a: Najveći broj zaraženih ponovo u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Jutarnje vijesti s KCUS-a: Najveći broj zaraženih ponovo u Sarajevu
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom noći završio je testiranje još 383 uzorka na koronavirus.

Od toga 195 je pozitivnih na COVID-19.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, ponovo najveći broj zaraženih zabilježen je u Kantonu Sarajevo - čak 147 osoba pozitivno je na COVID-19.

Pozitivnih na koronavirus ima i u Zavidovićima 15, Travniku osam, Bugojnu pet, Žepču šest, Visokom osam, Bihaću tri te po jedan u Olovu, Bosanskoj Krupi i Ključu. 

Podsjetimo, prema jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je bilo 225 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ovog broja njih 142, odnosno 63,11 posto, pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od proteklog izvještavanja stigli su rezultati za 628 testirane osobe, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 18. do 20. oktobra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljene su 53 osobe. Broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno je 1.162.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 60 osoba, od kojih dva koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju. Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je osam osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije