Najveća investicija Lidla u BiH: Evo gdje je počela gradnja Centra vrijednog 100 miliona eura

0
Radiosarajevo.ba
Najveća investicija Lidla u BiH: Evo gdje je počela gradnja Centra vrijednog 100 miliona eura
Foto: Lidl / Nova investicija Lidla u BiH

Danas je, postavljanjem kamena temeljca, Lidl Bosna i Hercegovina svečano započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra.

Centar se nalazi u Lepenici, općina Kiseljak i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada. Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura (195 miliona KM), ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta, navode.

Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m². Skladište će biti prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

MUP objavio detalje o nesreći u Blažuju: Povrijeđeno dvoje djece, jedno teško

MUP objavio detalje o nesreći u Blažuju: Povrijeđeno dvoje djece, jedno teško

U okviru svečanog obilježavanja početka izgradnje, generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, podijelio je viziju i ambicije kompanije za ovaj projekt. Naglasio je kako će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.

"Predan rad i saradnja proteklih mjeseci popločali su nam put da zajedno obilježimo ovu značajnu prekretnicu", rekao je Papajorgji. "Danas sa ponosom predstavljamo našu najveću investiciju u Bosni i Hercegovini", dodao je.

Svečanosti su prisustvovali ambasador SR Njemačke u BiH  dr. Thomas Fitschen, šefica Sektora kooperacija u Delegaciji EU u BiH Antonella Di Sandri, načelnik općine Kiseljak dipl.ing.  Mladen Mišurić-Ramljak, te niz visokih zvanica iz političkog, poslovnog i diplomatskog sektora.

Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura (195 miliona KM), ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije