Najtopliji grad jutros u BiH - Gradačac: Saznajte kakvo će vrijeme biti ove sedmice

Radiosarajevo.ba
Najtopliji grad jutros u BiH - Gradačac: Saznajte kakvo će vrijeme biti ove sedmice
KONS / Gradačac
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar 0; Bjelašnica, Livno i Sokolac 1; Bugojno 2; Jajce, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 4; Ivan-sedlo, Srebrenica i Zenica 5; Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Tuzla 6; Bijeljina i Čapljina 7; Mostar 8; Trebinje i Zvornik 9; Bihać i Neum 11; Gradačac 12°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 2hPa je niži od normalnog i raste.

Bioprognoza: Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni promjenljivog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u Krajini, na jugu i sjeveru zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak prolazno povećanje oblačnosti sa zapada će preći preko Bosne i Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u Krajini, na jugu i sjeveru zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije