Najnovija informacija: Uhapšeno ukupno šest osoba zbog lažnog dojavljivanja bombi u školama

5
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Uhapšeno ukupno šest osoba zbog lažnog dojavljivanja bombi u školama
FOTO: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u petak, 18. oktobra, poslijepodne su, pod nadozorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode A.D. (2006), 18-godišnjeg učenika srednje škole sa područja Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu lažno prijavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama na području Kantona Sarajevo, čime je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti (član 183. stav 2. KZ FBiH) u vezi sa krivičnim djelom Lažno prijavljivanje (član 347. stav 4. KZ FBiH).

Do sada je, kao rezultat rada zajedničkog tima koji djeluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i Federalne uprave policije, uz saradnju sa OSA BiH, slobode lišeno ukupno 6 osoba, od kojih pet maloljetnika.

Među lišenima slobode je i jedan maloljetnik, za kojeg postoji osnov sumnje da je počinio krivična djela Neprijavljivanje krivičnog djela (član 344. stav 1. KZ FBiH) u vezi sa Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela (član 346. stav KZ FBiH).

Slučaj vršnjačkog nasilja: Dječak napao djevojčicu nožem u osnovnoj školi

Slučaj vršnjačkog nasilja: Dječak napao djevojčicu nožem u osnovnoj školi

Također, do sada je ukupno osam maloljetnika u službenim prostorijama Uprave policije ispitano u svojstvu osumnjičenih povodom osnova sumnje da su počinili krivična djela tako što su školama na području Kantona Sarajevo, i van njega, slali elektroničku poštu kojom su upućivali lažne prijetnje o postojanju eksplozivnih naprava u školskim prostorima.

Više maloljetnika je saslušano u svojstvu svjedoka, te ovaj Tim nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih osoba koje su u prethodnom periodu činile navedena krivična djela i onih koji su za njih znali i počiniocima na različite načine pomagali, saopštili su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije