Najmanje 24 zaposlene osobe u Domu zdravlja KS zaražene COVID-om

N. Ka.
Najmanje 24 zaposlene osobe u Domu zdravlja KS zaražene COVID-om
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Vrazova

Broj zaraženih novim sojem koronavirusa u Kantonu Sarajevo sve je veći. Nadležni upozoravaju građane da poštuju propisane mjere.

Pojedinci ističu da je zdravstveni sistem ugrožen.

Arman Šarkić, portparol Domova zdravlja Kanton Sarajevo za Radiosarajevo.ba kazao je da nažalost broj zaraženih i u sistemu Domova zdravlja raste.

"U ovom trenutku 24-25 osoba zaposlenih u ovoj ustanovi je zaraženo. U Novom gradu je devet osoba zaraženo, kako medicinskih sestara, tehničara, tako i ljekara", rekao je Šarkić.

On je istaknuo da zbog perioda godišnjih odmora i bolovanja bit će prinuđeni da urade preraspodjelu u sistemu, jer centralni objekti ne smiju biti ugroženi.

"Sigurno će u narednom periodu neke ambulante raditi ili reducirano ili neće raditi. Dok kadar ne bude kako treba. Najbitnija nam je borba protiv COVID-a, funkcionisanje trijažnih ambulanti", zaključio je Šarkić.

Podsjećamo, prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u posljednja 24 sata potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, od čega je 35 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije