"Najluđa noć na kostima Bošnjaka": U Mostaru osvanuli plakati, sporna lokacija dočeka Nove godine

7
Radiosarajevo.ba
"Najluđa noć na kostima Bošnjaka": U Mostaru osvanuli plakati, sporna lokacija dočeka Nove godine
Foto: Čitatelj / Plakati u Mostaru

Za ovogodišnji doček Nove godine u Mostaru nastupit će regionalna super zvijezda Željko Joksimović, a u ovom gradu u ponedjeljak 20. novembra osvanuli su plakati na kojima piše "Nova 2024. ne na Lakišića haremu", "Najluđa noć na kostima Bošnjaka".

Doček Nove 2024. godine bit će održan na parkingu između zgrade HNK i zgrade Vlade FBiH.

Nakon što je objavljena lokacija za doček, odmah su reagirali lokalni političari, izričito govoreći kako doček Nove godine neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Ipak, savjetnik gradonačelnika Maria Kordića Marin Čuljak krajem oktobra potvrdio je kako pripreme za doček teku prema planu.

"Za sada organizacija teče prema planu, ali naravno da pratimo stanje, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Sasvim sigurno nećemo ulaziti u bilo kakav sigurnosni rizik. Nadamo se ipak da će se globalna situacija normalizirati kako bi se nesmetano mogle organizirati zimske manifestacije", izjavio je Čuljak.

Iz gradske uprave tada su naveli da nema informacija o eventualnoj promjeni lokacije dočeka Nove godine.

Plakati u Mostaru
Foto: Čitatelj: Plakati u Mostaru

Vijećnik Adil Šuta rekao je da je mijenjanje lokacije striktno tražio od gradonačelnika  Kordića.

''Jasno smo istaknuli da je ovo 'prst u oko' Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima'', napisao je Šuta.

Informaciju je komentirao i Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBiH navodeći kako se ''potvrdila kapitulacija tzv. bošnjačkih predstavnika u Mostaru'' te je dodao da gradonačelnik i njegova stranka ''ponovno pokazuju mišiće i ko je gazda u Mostaru''. 

Plakati u Mostaru
Foto: Čitatelj: Plakati u Mostaru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije