"Niko nije bolji od Fadila": Premijer FBiH dobio Facebook stranicu podrške

Radiosarajevo.ba
"Niko nije bolji od Fadila": Premijer FBiH dobio Facebook stranicu podrške
Foto: Printscreen / Novalić ima podršku

U jeku pandemije novog soja koronavirusa, u kojoj ne manjka kritika na način na koji se federalna vlast nosi sa krizom, na Facebooku se pojavila Facebook stranica podrške Fadilu Novaliću, koja obiluje hvalospjevima na račun federalnog premijera. 

Iako je pokrenuta tek prije nekoliko dana, vrlo je sadržajna i na njoj se prenose aktivnosti koje Novalić ima, video snimci obraćanja javnosti, gostovanja u medijima, medijske objave, postovi SDA... 

Međutim, kako je za Radisarajevo.ba potvrđeno u Vladi Federacije BiH, ne radi se o zvaničnoj Facebook stranici i nije im poznato ko stoji iza nje. 

 Kako je navedeno na stranici, iza nje stoji "medijski tim/grupa građana koji ima za cilj pružiti podršku aktuelnom premijeru Fadilu Novaliću". 
 
"Nijedan premijer nije dočekan na nož kao Fadil Novalić, niko nije pretrpio više kritika, uvreda i podsmijeha od Fadila Novalića. A niko nije bio bolji od Fadila Novalića.Ne odgovaramo na pitanja i ne dajemo odgovore, niti je ovo stranica namjenjena za takve aktivnosti", naveli su striktno.
 
 
Da se neko ozbiljno pozabavio odbranom Novalića na društvenim mrežama,govori i činjenica da je na stranici objavljena i njegova biografija, ali i detaljna analiza njegovog rada.
 
"U posljednjih dvanaest godina uvjerljivo najuspješnija Vlada Federacije BiH bila je ona koju je predvodio premijer Fadil Novalić. Bez obzira na to kakav neko imao subjektivni doživljaj u smislu poboljšanja ekonomske situacije, statistika je egzaktna i ne laže. A baš statistika pokazuje da je Novalić najuspješniji predsjednik Vlade Federacije BiH", tvrdi autor, koji je u istom tekstu konstatirao i kako je "Nermin Nikšić bio najgori premijer". 
Novalić ima podršku - undefined

Foto: Printscreen: Novalić ima podršku

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije