FBiH / Najavljuju nove proteste: Demobilisani borci blokirali put Bugojno - Donji Vakuf

04. 03. 2018. u 13:53:00 Fena

Shares: 0

Mirnim protestom na Gradskom trgu u Bugojnu, demobilisani borci iz toga grada podržali su borce Armije RBiH, koji ovih dana traže ispunjenje svojih prava.

U blizini autobuske stanice oni su blokirali put Bugojno-Donji Vakuf, a za to vrijeme saobraćaj je preusmjeravan kroz ulicu Slobode.

Novo okupljanje najavili su u ponedjeljak, ne otkrivajući detalje u vezi narednih aktivnosti koje će poduzeti.

"Ovo je mala podrška našim saborcima, a sutra ćemo se okupiti u većem broju, na drugoj lokaciji. I svaki dan ćemo izlaziti, sve do ispunjenja naših zahtjeva koji su jasni, kao i naša poruka", kazao je jedan od učesnika protesta. 

Ističe da borci ne namjeravaju odustati od svojih zahtjeva i da priče predstavnika vlasti, da se boračka prava ne mogu ostvariti, nisu istinite.

"Naša prava se mogu ostvariti u roku od dva sata, samo treba malo volje", poručio je.

Volio bi, dodaje, kada bi se na spisak zahtjeva, na kojima borci insistiraju, uvrstilo pitanje boračkih zadruga "čijim sredstvima upravljaju oni koji su rođeni u ratu a, s druge strane, puno je boraca koji nemaju šta jesti".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA