Najavljen protest u Jablanici zbog pretučene radnice: 'Sutra to može biti bilo ko od naše djece'

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ana

Treba se bagri stati u kraj

***

***

Ne zanima nas, nema opravdanja za to!

***

***

***

Bakasevic

Protesti neće ništa donijeti, osim sto će se izgubiti vrijeme. Nije jedini taj krmak Džafić koji je nasilan, siledžija i hinja. Ima ih još mnogo, a opet se ništa je poduzima - nerijetko se žrtva, a narocito ako je zena, slovi “*****om” jer je nekog debelog, glupavih smrada izazvala. Nerijetko se desi da u javnosti krmci ispoljavaju nasilje prema “djevojci” koja ga “ne sluša”, pa opet niko ništa ne poduzima. Mislim, vi koji organizirate protest šta ste tačno koncipirali? Samo ćete izaći i neku parolu napisati a novinari će vas slikati? Sta je tačno poenta vašeg protesta bez stvarne ideje?

Stati na cestu pa ćeš vidjeti što će donijeti

Protesti neće ništa donijeti, osim sto će se izgubiti vrijeme. Nije jedini taj krmak Džafić koji je nasilan, siledžija i hinja. Ima ih još mnogo, a opet se ništa je poduzima - nerijetko se žrtva, a narocito ako je zena, slovi “*****om” jer je nekog debelog, glupavih smrada izazvala. Nerijetko se desi da u javnosti krmci ispoljavaju nasilje prema “djevojci” koja ga “ne sluša”, pa opet niko ništa ne poduzima. Mislim, vi koji organizirate protest šta ste tačno koncipirali? Samo ćete izaći i neku parolu napisati a novinari će vas slikati? Sta je tačno poenta vašeg protesta bez stvarne ideje? ka Bakasevic

Samo protesti čine razliku

Svi građani Jablanice, sve škole, udruženja, svi kojih se tiče. A tiče nas se! Svi treba da izađu na cestu dok se ne kaže što će se poduzeti sada i ubuduće. Ovo se događa svaki dan u BiH, dok ne kažemo E ne može više ovako, neće se ništa promijeniti. Jablanica neka pokaže BiH kako se to radi.

Besramno

*** A da tebe pretuku pa ti poslije traži izgovore za te koji te srede, ha?!

Error

I sta ce poslije?opet se bavimo posljedicama.mislim da se ovdje pronalaze i feministkinje ove sto su izmislile kod porodicnog nasilja -femicid - kao da se radi o bubasvabi .trebaju se poslodavci dovesti u red sa inspekcijom obdusmenima za ljudska i radnicka prava sindikati da se bore za radnike na lokalnom nivou a kasnije ici na federalne i drzavne.ne moze se preko noci al moze se hitno i sto prije poceti prestati uzimati mito i korupcijai baviti se narodom a ne samo sa sobom I gdje je zastita na radu.koje poslodavac snosi posljedice osim licnih.zasto mu se ne zatvori lokal plati lijecenje toj djevojci sudske troskove i sl

Jadnici

Jel' posmatranje zlostavljanja, bez da se stane u zaštitu žrtve, saučešništvo? Jeste. Privesti sve koji su bez reakcije prisustvovali a nisu ni pokušali spriječiti pokušaj ubistva, napad na život. Svi koji sada mogu i moraju zaštititi sve buduće žrtve od istog siledžije, bit će saučesnici, ukoliko ništa ne poduzmu. Postoje zakoni, procedure, pravo, sve se zna, što i kako. Ajd zasučite rukave i na posao. A građani na ulicu.

kico

***

/ Najnovije