Nagrađeni najbolji bosanski studenti u Austriji

Radiosarajevo.ba
Nagrađeni najbolji bosanski studenti u Austriji
Foto: BAD / Dalila Avdibegović

Beču su, u okviru manifestacije 831. rođendan Bosne / Povelje bana Kulina, dodijeljene studentske nagrade Bosanskog Akademskog Društva u Austriji. 

Ove godine radi prijave velikog broja kandidata, tim za dodjelu nagrada studentima bosanskog porijekla na austrijskim univerzitetima odlučio je da dodijeli nagrade u četiri kategorije.

Prvu nagradu, GBAA award za najbolje ocjene bachelor studija u Austriji i upisom na master studij dobio je Mahir Kurtalić, student arhitekture u Beču

Nagradu za  najbolje ocjene bachelor studija u Bosni i Hercegovini sa upisom na master studiju Austriji dobila je Milica Marić iz Banja Luke sa master studijem u Klagenfurtu. Na žalost radi semestra u Njemačkoj nije mogla prisustvovati dodjeli nagrada. Nagrada će biti uručena prvom prilikom kada bude mogla doći u Beč.

Nagradu za najbolje ocjene master studija u Austriji  ne računajući bachelor studij, dobila je Najda Delić Simić, studentica master studija: Management von EU-Projekten, Eisenstadt

Nagradu za  najbolje ocjene  prve tri završene godine studija na univerzitetima u Austriji koji ne praktikuju bachelor studij, a traju četiri i više godina, dobila je Dalila Avdibegović, studentica medicine u Grazu

Dodjela nagrada obavljena je u prostorijama ambasade BiH u Austriji. Nagrade GBAA su uručili ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, počasni konzul BiH u Austriji DI Davul Ljuhar i predsjednik Bosanskog Akademskog Društva u Austriji DI ZT Siradj Duhan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije