Ispunjeno obećanje: Fotografije Ratka Mladića postavljene i u boji

Radiosarajevo.ba
Ispunjeno obećanje: Fotografije Ratka Mladića postavljene i u boji
U Istočnom Novom Sarajevu u večernjim satima 26. februara izlijepljeni su kolor plakati s likom bivšeg generala Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića koji je u Haagu prvostepeno osuđen za ratne zločine i genocid.

"Ratko Mladić bio je general Vojske Republike Srpske, vojske u kojoj su bili naši očevi, braća i prijatelji koji su branili, odbranili i na kraju stvorili Republiku Srpsku", kazao je Ljubiša Ćosić, načelnik općine - koji je dodao da će crno-bijeli plakati biti zamijenjeni onima u koloru, a to je ispunio u ponedjeljak.

Ranije, fotografije bile su nalijepljene u periodu kada se očekivala presuda Mladiću pred Haškim sudom, koji je, kako kaže, očigledno donio političku presudu, te da su te fotografije bile vid podrške.

"Ako naše kolege Bošnjaci i Hrvati misle da su u pravu kada prave ovakve priloge i konstantno nas osuđuju za neke činove, onda su se grdno prevarili!", naglasio je ranije Čosić.

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić poručio je u izjavi Srni da "niko ne smije da omalovažava i vrijeđa onoga ko je život posvetio odbrani i slobodi srpskog naroda."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije