Na zahtjev Željke Cvijanović: Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH

7
Radiosarajevo.ba
Na zahtjev Željke Cvijanović: Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH
Foto: Predsjedništvo BiH / Sjednica Predsjedništva BiH

Na poziv članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović danas, 23. aprila, održat će se hitna sjednica Predsjedništva BiH.

Cvijanović je jučer, 22. aprila, uputila zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda, no, kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, na sjednici će se raspravljati o više tačaka, a ne samo jednoj.

Predsjedništvo će raspravljati i o stavu u vezi sa apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće Evrope. Parlamentarna skupština Vijeća Evrope dala je prošle sedmice zeleno svjetlo za članstvo Kosovu u ovoj organizaciji.

Kod Mostara navodno snimljena zmija duga čak tri metra: Objavljen snimak

Kod Mostara navodno snimljena zmija duga čak tri metra: Objavljen snimak

Za prijem Kosova u Vijeće Evrope glasao je 131 od 171 prisutnog člana, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo suzdržano.

Prisutni članovi iz BiH tokom glasanja u Vijeću Evrope bili su Branislav Borenović (PDP), Sabina Ćudić (NS), Saša Magazinović (SDP) i Snježana Novaković Bursać (SNSD).

Borenović i Novaković Bursać glasali su protiv, a Ćudić i Magazinović su podržali ulazak Kosova u Vijeće Evrope. Filipović nije prisustvovala sjednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije