Na tuzlanskom aerodromu dočekan prvi let kompanije Ryanair: "Postajemo značajan faktor u BiH"

1
Radiosarajevo.ba
Na tuzlanskom aerodromu dočekan prvi let kompanije Ryanair: "Postajemo značajan faktor u BiH"
Foto: Tuzlarije.ner / Prvi let kompanije Ryanair dočekan u Tuzli

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas je dočekan prvi let kompanije Ryanair na relaciji Beč – Tuzla – Beč.

Obilježen je i početak dodatne dvije relacije ove kompanije Stockhlom – Tuzla – Stochklom i Memmingen - Tuzla – Memmingen.

Nakon što je avion uspješno sletio te svečano presjećena crvena vrpca, održana je konferecija za medije na kojoj je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević rekao:

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Ryanair uspostavlja dvije nove linije iz BiH, cijene već od 40 KM

Ryanair uspostavlja dvije nove linije iz BiH, cijene već od 40 KM

"Posebno nam je zadovoljstvo danas bilo dočekati prvi let aviokomanije Ryanair, našeg strateškog partnera. Naša očekivanja su dugoročna i međusobno uspješna saradnja. Uzimajući u obzir mrežu letova, broj i raznolikost destinacija koje leti Ryanair, aerodrom Tuzla zasigurno postaje značajan faktor zračnog saobraćaja u BiH, kao i u širem okruženju. Strateški položaj aerodroma imao je presudan značaj za dosadašnji razvoj TK, BiH, i šireg regiona.

Tri destinacije na kojima će operisati Ryanair u zimskom periodu letenja 22/23 mi vidimo kao prvi korak u uspostavi mnogo šire mreže letova a koja će osim dosadašnji, pretežno putnika koji posjećuju prijatelje i porodicu, stimulisati razvoj turizma i stvarati poslovne prilike na novim destinacijama", rekao je Halilčević, piše Tuzlarije.net.

Uvođenje letova kompanije Ryanair rezultat je saradnje Međunarodnog aerodroma Tuzla i USAID projekta Razvoja održivog turizma na privlačenju avioprevoznika i proširenju postojećih ruta.

Prvi let kompanije Ryanair dočekan u Tuzli
Foto: Tuzlarije.net: Prvi let kompanije Ryanair dočekan u Tuzli

Zamjenik direktora Ureda za ekonomski razvoj USAID /BiH Erol Mujanović danas je rekao:

"Na globalnom nivou, zračna putovanja čine više od polovine svih dolazaka stranih turista, što ih čini ključnim za ekspanziju turističke industrije. Kao najveći niskotarifni avioprevoznik koji leti za Tuzlu, Ryanair će donijeti pozitivne pomake, koji su zabilježeni u drugim zemljama u kojima je Ryanair uveo letove".

Zadovoljstvo današnjim događajem, izrazio je i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić, naglasivši da Vlada TK, koja je prepoznala potrebe aerodroma i TK, ostaje partner Međunarodnom aerodromu Tuzla u želji da se dalje razvija.

Kao rezultat brze ekspanzije Ryanaira, broj međunarodnih turista u zadnje dvije decenije je drastično porastao. Ryanair je poboljšao dostupnost manuh, sekundarnih turističkih destinacija. Kako bi omogućili putnicima da rezervišu letove za zimski odmor MAT pokreće rasprdaju sjedišta po samo 19,99 eura za putovanja od novembra 2022. do kraja marta 2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije