Na Trebeviću postavljen novi znak. Zabranjuje obavljanje vjerskih obreda

/ Komentari (32)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Flaster

Sutra gore da obavim pet vakata namaza

Pravda

Pu ***

Braco

To je nepristojno i to se tako kod nas ne radi. Da li bi nam smetalo da 15 Arapa klanja u Ferhadiji? To je njihov obicaj, ali se moraju ponasati sukladno navadama zemlje u kojoj su gosti. Napose, tako se ne klanja ni u Turskoj...

Habuhabuhabu

Pa oko Mostara se katolici mole po svim brdima. Svuda su podigli križeve i napravili križne puteve, pa im niko ništa ne govori. I svi znaju da to nema nikakve veze sa vjerom već je samo zapišavanje teritorija.

Ko mi pridje dok sam u namazu i prekineme u obavljanju namaza riskieat ce svoj zivot! ALLAHUEKBER!

.

حاشا لي يأتي الفلاش لي يذبح!

.

Pravesno

Pa to je najpravednije. Za to su predvidjene dzamije i crkve. Nemojte praviti nakaradi 15 vijeka od divne vjere. Navikao seljak po sljacki, ne moze nikako gradu da se prilagodi

Gost

Svaka cast. Tako treba. Sve ima svoje mjesto, i za obavljanje nuzde i za molitvu i za sve drugo.

auuu

Bob stazom spuštati se kako se kome ćefne, nikad nigdje u svijetu nije bilo baš 100 % verificirano kao bezbjedno.

Ček ček malo

Ako hoću da pasem travu zar je i to zabranjeno ?

Kol'ko se sjecam..

..htjedose krscinu zakrhat gore..?!?! Spada li to pod zabrane...pitam za kolegu M.H. ;-D

Jole

Pa realno...sta imas obavljati bilo kakav vjerski objed u javnosti

Uredba 725 iz EU dopušta da se pase ovako

https://www.youtube.com/watch?v=zNZAspwSA64

Jole

Zna se gdje je mjesto i gdje se kakav objed vjerski vrsi

Miran budi!!!

. ka Ko mi pridje dok sam u namazu i prekineme u obavljanju namaza riskieat ce svoj zivot! ALLAHUEKBER! Papak, obavljaj namaz gdje mu je mjesto i nikad nećeš imati problem. A prijetiti možeš samo svojim u kući ili u suprotnom riskiraš svoj život..

Bosanac

Lijepe riječi su ukras !

che

Smijel' se krstit' ?

Inzinjer

Vjera, politicka pripadnost, seksualnost, ... nisu za reklamiranje na otvorenom, vec je to privatna stvar. Dzamija i crkava ima dovoljno pa bujrum!

POTPUNO ISPRAVNO! Jes neobicna tabla, ali kad imas govedinu koja bilo gdje raspali klanjat, nemas izbora.

Pa bolan, na skjalistu zabije snowboard u snijeg, utapka malo, uzme mobac sa aplikacijom da se orijentira gdje je istok i raspali??? Halo ba? Ma daaaj, vise dosta te papanijade i tog vjerskog fanatizma i tog potenciranja svojeg a uznemiravanja onog drugog. Idi se skloni u za to predvidjeni prostor ili odi doma pa klanjaj k'o lud cijeli dan, niko ti nista nece rec. Ali jok, mora on da se to VIDI, mora on da SIRI ISLAM... Papak.

Krstivoje

Muslimani u RS samo kao turisti inace sikter bagro u Aziju odakle ste dosli...Evropa za Hrišćane

Cane

Ko meni garantuje da je baš potpuno bezbjedno ući u Bosnu preko Drine ?

@Cane

Nije moguće nikome ništa garan tovati oko bilo kakve tranzicije preko Drine. Navodno bio je nekakav imperijalni vladar koji je zbog tobožnjeg lakšeg upravljanja ogromnom teritorijom proslijedio plan po kojemu je na svakog od dvojice sinova propisana po jedna zona, istočna i zapadna.

Jah

Mnogo poslije pomenutih dvojice sinova, Gligorov je predložio Federaciju CrAlMaKo a Janša Federaciju BHS. Ima li još pitanja ?

@Flaster

Sutra gore da obavim pet vakata namaza ka Flaster Hoćeš to da odradiš preko interneta

lol

Muslimani u RS samo kao turisti inace sikter bagro u Aziju odakle ste dosli...Evropa za Hrišćane ka Krstivoje Papak, pozivam te da dođeš u Sarajevo i obiđeš pravoslavne crkve. Da vidiš kako to funkcioniše u civilizaciji.

Tuner

Nisam praktikant ali ovo je ugrozavanje sloboda ljudi koji se mole Bogu. Tabla postavljena bez suglasnosti nadleznih organa. Osobu koja je postavila treba tiziti po svim zakonskim osnovama.

opet che

Evo da budem još sarkastičniji pa pitam .Smije li se postrojiti četnička jedinica gore pa blagosloviti uz sve vjerske rituale sa popovima i sve što uz to ide .

Kako se to ne zna uzrok???

Ostali detalji, kao ni sam uzrok ovakvom znaku, za sada nisu poznati. Kako se to svega ti ne zna uzrok, kad ste upravo vi pisali da su bosnje tamo obavljale namaz i tjerali ljude koji su gore dosli na cist zrak. Sto se pravite blesavi.

Federacija BHS

https://www.youtube.com/watch?v=cGqEBgRfHfw

JMO

Janša Mudo Orbanovo

***

***

@ NA TABLU POSTAVITI SVINJSKU GLAVU

Postavi glavu od oca vlaha ili mareresine vlahindure to tu je isto! Krme krme!

/ Najnovije