U BiH na snazi žuti meteoalarm: Upozorenje zbog jakih snježnih padavina

Radiosarajevo.ba
U BiH na snazi žuti meteoalarm: Upozorenje zbog jakih snježnih padavina
Foto: Dženan Kriještorac / Ilustracija
Zbog snježnih padavina koje su, ponovo, tokom jutra i noći pogodile veći dio Bosne i Hercegovine, ali i zbog najava da bi mogle potrajati tokom cijelog dana, u većem dijelu zemlje danas i sutra je na snazi žuti meteoalarm.

Ovo upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, odnosno na to da su prognozirane neuobičajene vremenske prilike, zbog čega se građani pozivaju na oprez tokom prakticiranja aktivnosti vani.

Jedina regija u kojoj meteoalarm nije upaljen jeste prijedorska regija, na krajnjem sjeveru zemlje.

Prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme, a tokom većeg dijela dana očekuju se snježne padavine, dok će na jugu zemlje padati kiša.

Od sredine dana prema večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne, u nizinama moguća je kiša. Više padavina bi trebalo biti zabilježeno u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratno.

 Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje između 4 i 8 stepeni.

Takvo vrijeme očekuje se i tokom cijele sedmice, s tim da je za vikend najavljeno i moguće pogoršanje vremenskih prilika, sa većim izgledima za snježne padavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije