Ove sedmice snijeg i susnježica, sljedeće minusi i mraz

Radiosarajevo.ba
Ove sedmice snijeg i susnježica, sljedeće minusi i mraz
U Bosni i Hercegovini će do subote, 24. februara, provladavati oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom, nakon čega se očekuje prodor hladne zračne mase koja će usloviti izuzetno niske temperature.

U utorak prognozirane količine padavina u Hercegovini kretaće se od 15 do 30 milimetara, a u Bosni se u srijedu očekuje i do 15 centimetara snježnog pokrivača.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), BiH, temperature zraka u Bosni kretat će se između minus tri i četiri stepena celzijusa, a u Hercegovini od pet do 10. U petak maksimalne temperature u Hercegovini kretat će se do 13 stepeni celzijusovih.

U subotu se očekuje prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Hladno vrijeme prema sinoptičkim kartama zadržaće se do kraja prognoziranog perioda (5. mart).

U nedjelju, kao i početkom sljedeće sedmice jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od 17 do minus 10 stepeni celzijusovih, a u Hercegovini do minus pet.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature imat će vrijednosti od minus osam do minus dva stepena celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije