Na području Sapne izvršena ekshumacija: Pronađena samo jedna kost

Radiosarajevo.ba
Na području Sapne izvršena ekshumacija: Pronađena samo jedna kost
N1 / Ilustracija
Pod nadzorom tužilaštva Bosne i Hercegovine na lokalitetu mjesta Rožanj, u općini Sapna, izvršena je ekshumacija tokom koje je pronađen posmrtni ostatak, kost ljudskog porijekla.

Prema naredbi postupajućeg tužioca, aktivnosti na terenu je direktno nadgledao i vršio koordinaciju procesa ekshumacije istražilac Posebnog odjela za ratne zločine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni posmrtni ostatak je prebačen u Komemorativni centar Tuzla radi sudsko-medicinske i kriminalističko-tehničke obrade, kao i uzimanja uzorka za DNK analizu.

Prema do sada dostupnim informacijama, najvjerovatnije se radi o posmrtnim ostacima osobe srpske nacionalnosti sa navedenog područja.

U postupku ekshumacije sudjelovali su predstavnici ICMP-a i Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudske medicine, radnici i mehanizacija Komemorativnog centra Tuzla, kao i policijski službenici PS Sapna.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim agencijama za provođenje zakona i institucijama koje sudjeluju u procesu traženja nestalih osoba, nastavlja rad u procesu traženja i ekshumacije žrtava rata 1992-1995. u svim krajevima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije