Na području Doboja pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

0
Radiosarajevo.ba
Na području Doboja pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe
Foto: Arhiva / Ekshumacija posmrtnih ostataka

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nalazio se na lokaciji u mjestu Gavrići kod Doboja, gdje je po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba, koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

Na lokaciji su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe, za koju se prema dostupnim informacijama pretpostavlja da se radi o žrtvi stradaloj 1992. godine.

Nakon ekshumiranja, posmrtni ostaci će biti proslijeđeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Na mjestu ekshumacije bili su nazočni ljekar-patolog sudbene medicine, predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju su osiguravali policijski djelatnici PS Doboj.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, sa partnerskim institucijama, provodi procese ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije