! / Na području Doboja pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

27. 04. 2021. u 09:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nalazio se na lokaciji u mjestu Gavrići kod Doboja, gdje je po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba, koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

Na lokaciji su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe, za koju se prema dostupnim informacijama pretpostavlja da se radi o žrtvi stradaloj 1992. godine.

Nakon ekshumiranja, posmrtni ostaci će biti proslijeđeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Na mjestu ekshumacije bili su nazočni ljekar-patolog sudbene medicine, predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju su osiguravali policijski djelatnici PS Doboj.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, sa partnerskim institucijama, provodi procese ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA