Na mirnom okupljanju otac Selme Agić poručio: 'Mislio sam da se ovo više nikada neće ponoviti'

0
Radiosarajevo.ba
Na mirnom okupljanju otac Selme Agić poručio: 'Mislio sam da se ovo više nikada neće ponoviti'
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba / Amir Agić

Sarajevo je u petak, 26. maja, potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći, koja se u petak, 26. maja, dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula je mlada doktorica iz Bihaća zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo. Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pijan i vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE

Lagumdžija pisao zvaničnicima UN-a: Predsjedništvo BiH ne može se upuštati u rasprave o Srebrenici

Lagumdžija pisao zvaničnicima UN-a: Predsjedništvo BiH ne može se upuštati u rasprave o Srebrenici

Mnogobrojni prijatleji, kolege, poznanici i građani odlučili su da daju svoju podršku Azrinoj porodici i poruče im da nisu sami u njihovoj borbi.

Cvijeće su položili Muriz Memić i Amir Agić. Došle su i Azrine kolege sa fakulteta, u bijelim mantilima položili cvijeće i proučili fatihu. Tišina je u ulici u kojoj je Azra Spahić nastradala, čuju se samo jecaji gradjana, prijatelja...

Glavna cesta je blokirana.

Nakon Azrine smrti građani poručuju: "Od nepravde je jedino gore kad vam oduzmu pravo na pravdu"

Nakon Azrine smrti građani poručuju: "Od nepravde je jedino gore kad vam oduzmu pravo na pravdu"

Građanima se obratio i otac tragično nastradale Selme Agić: 

"Znam kolika podrška treba roditeljima. Molim vas da budete podrška nama svima koji su izgubili djecu da se to ne bi desilo vama. Mislio sam da se ovo vise nikada neće ponoviti, ali desilo se. Moramo dati podršku roditeljima Azre. Našu Editu i Selmi je idiot u ibio. Isto se desilo i Azri."

Ovaj slučaj mnoge podsjeća na tragično stradalu Havu Dovadžiju, kao i studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

"Nakon sedam godina ponovo ista stvar, ista nesreća, isto godište kao i moja Selma... Morao sam da dođem, nisam mogao da sjedim kući. Evo i sada kažem - daj bože da se nikome više ne ponovi, da se nikad više ne sastavimo. Osjećam se isto kao i onog dana kada se to nama desilo, jer znam kako je njenim roditeljima i kako će da im bude u sljedećih godina i godina dok budu ganjali pravdu za svoje dijete. Osjećam se tužno, ne spavamo ja i moja supruga, kao i Jasna i Enes - Editini roditelji, Muriz Memić, svi oni koji imaju probleme sa sistemom. Problem je u ljudima koji prave te probleme, a sistem je kriv što ne sakcioniše te ljude koji prave te probleme", poručio je Amir Agić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije