Hamdija Fejzić najavio kandidaturu za nezavisnog načelnika općine Srebrenica

0
Radiosarajevo.ba
Hamdija Fejzić najavio kandidaturu za nezavisnog načelnika općine Srebrenica
Foto: Printscreen / Hamdija Fejzić

U saopštenju koje je uputio javnosti, Hamdija Fejzić, bivši zamjenik načelnika Općine Srebrenica, istakao je važnost političke situacije u Srebrenici te svoju posvećenost političkom angažmanu u ovom području.

Izrazivši duboku svijest o značaju Srebrenice za Bošnjake, Fejzić je naglasio da je došlo do nemogućnosti postizanja dogovora oko zajedničkog kandidata za načelnika općine na predstojećim lokalnim izborima, zbog, kako je naveo, "sitnih, ličnih i uskostranačkih interesa".

Kao odgovor na tu situaciju, Fejzić je donio odluku da će nastupiti kao nezavisni kandidat za načelnika općine Srebrenica. Ova odluka proizilazi iz njegove političke odgovornosti i iskustva, nakon konsultacija i razgovora sa mnogim građanima Srebrenice, kao i predstavnicima udruženja i organizacija.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Fejzić je istakao da je ovo vrijeme teške političke borbe te upozorio sve političke aktere da pažljivo razmotre situaciju. Pozvao je političke lidere da ne politiziraju niti moraliziraju Srebrenicom, te je izrazio nadu da će dobiti podršku u svojoj kandidaturi kao nezavisnom kandidatu za načelnika općine Srebrenica.

Ovom prilikom Fejzić se zahvalio političkim strankama, udruženjima/organizacijama i pojedincima na dosadašnjoj podršci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije