Građani na mjestu pogibije dr. Azre Spahić: "U strahu smo. Hitno zaustaviti divljake na cesti!"

0
Radiosarajevo.ba
Građani na mjestu pogibije dr. Azre Spahić: "U strahu smo. Hitno zaustaviti divljake na cesti!"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mjesto pogibije Azre Spahić

U Sarajevu se u petak navečer, 26. maja dogodila nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Na ovu uspješnu djevojku, i još dvije pješakinje u Mercedesu je naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad, koji je bio pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit.

Nakon tragične nesreće, i gubitka mladog života, na mjesto nesreće su izašli ogorčeni građani koji su jedva našli riječi da kažu nešto povodom ovog događaja. 

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

Ferid Imamović za portal Radiosarajevo.ba naglašava da se pod hitno mora spriječiti bahatost vozača na gradskim ulicama. 

"U Sarajevu živim godinama, žao mi je što čovjek više ne može naći riječi za ovu bol, za roditelje pogotovo. Sjećam se i kada su poginule dvije studentice Selma i Edita, i one su također izgubile život. Nemam riječi, ostajem bez teksta. Ovdje treba nešto odmah uraditi kako bi zaustavili ove mangupe što jurcaju ulicama. Svi o tome pričaju, a niko ih ne kontroliše", kazao je Imamović. 

Također, na mjesto nesreće došla je i Aida Šabić zajedno sa svojom djecom.

"Iskreno ne znam šta reći. Definitivno smo zgroženi i prepadnuti, i mislimo da su nam djeca ugrožena, njihova bezbjednost i sigurnost, zbog nesavjesnih vozača. Strašno mi je žao što se ovo dogodilo, jedan mladi život je nestao. To je bila perspektivna mlada osoba, koja je ostala ovdje da radi a ne kao većina omladine te struke koja odlazi. Da je bar otišla... Tu sam s djecom, propratili smo skupa šta se desilo, dovela sam ih jer su željeli znati šta se dogodilo", istakla je  Šabić.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije