Na jugu danas više od 30 stepeni: U narednim danima opet kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Na jugu danas više od 30 stepeni: U narednim danima opet kiša i grmljavina
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Bugojno i Ivan Sedlo 10, Sokolac 11, Sarajevo 12, Bihać, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 15, Banja Luka, Doboj, Livno i Prijedor 16, Bijeljina 18, Brčko i Grude 19, Gradačac i Široki Brijeg 20, Stolac i Trebinje 21, Mostar i Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu do 32 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepena.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu do 32 stepena.

Subota: U Bosni umjereno oblačno, u jutarnjim satima prolazno pretežno oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu do 32 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije