Na izlazu iz naše zemlje čekanja i do sat vremena

Radiosarajevo.ba
Na izlazu iz naše zemlje čekanja i do sat vremena
Bokanews.com / Ilustracija
Na GP Bosanski Brod na izlazu iz Bosne i Hercegovine vozači čekaju oko sat vremena, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje - Županja i Bosanski Brod - Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prijelaza.

Na putevima u BiH danas se saobraća po pretežno suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica - Ustiprača (Dub, 09-10 i 14-17 sati),  M-6 Stolac - Ljubinje (07-16 sati) i  M-4 Teslić - Kotor-Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići - Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati).

Brojni su putevi na kojima se zbog aktuelnih radova tokom dana saobraća sporije, a izdvajaju se magistralni putevi M-16 Banja Luka - Jajce, M-16 Donji Vakuf - Bugojno, M-16.2 Prozor - Jablanica, M-17 Maglaj - Doboj, M-18 Priboj - Simin Han i M-18 Živinice - Šićki Brod, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije