Na hrvatskoj granici zbog cigareta žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

10
Radiosarajevo.ba
Na hrvatskoj granici zbog cigareta žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine
Foto: AA / Granični prijelaz Izačić

Vozač putničkog automobila marke Audi, koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, otkrio je što mu se dogodilo na granici sa Hrvatskom.

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog šest kutija cigareta marke Marlboro touch blue.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču.

Počeo derbi na Koševu: Može li Sarajevo srušiti aktuelnog lidera?

Počeo derbi na Koševu: Može li Sarajevo srušiti aktuelnog lidera?

Za unos nedopuštene robe u Hrvatsku kazna do 25.000 KM

Za unos nedopuštene robe u Hrvatsku kazna do 25.000 KM

“Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27. 1. 2023. godine na RGP Maljevac, u 15:15 sati, prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekšraj iz članka 63. stvka 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom ččana 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekršaj kažnjava sa 540 eura”, naveli su iz Carinske uprave Republike Hrvatske, piše Crna-Hronika.

“Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li što za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po prtljažniku, automobilu, pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su tri kutije cigareta za ličnu upotrebu u torbici, dva u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura, osjećao sam se opušteno. Što ćeš", ispričao je Dervišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije