Na granici se čeka 30 minuta, BIHAMK uputio preporuku vozačima

Radiosarajevo.ba
Na granici se čeka 30 minuta, BIHAMK uputio preporuku vozačima
/ Foto: Tportal.hr
Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine, preporučuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, javlja BIHAMK. 

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza, zadržavanja su trenutno u intervalima do 30 minuta.   

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila. 

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekuje se pojačan promet vozila na putevima u BiH, na dionicama prema aktuelnim izletištima, i na graničnim prijelazima.  

Svi oni koji putuju u inostranstvo podsjećaju se da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).  Dodatne informacije mogu se dobiti putem BIHAMK-ovog telefona 1282

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar. 

Radovi u Kantonu Sarajevo

- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 8 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić). Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Konak, Odobašina, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića, Sagrdžije,  Zmajevac  i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije