! / Skupština KS o GRAS-u, Radu, Parku, ZOI-ju, Sarajevo-šumama

26. 02. 2019. u 10:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je najavljena za srijedu, je prijedlog odluke o razrješenju ali i potvrđivanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova pet javnih i komunalnih preduzeća KS - Gradski saobraćaj, Rad, Park, ZOI 84, Sarajevo-šume.

Zastupnici će, po skraćenom postupku, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u Službenim novinama KS, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan JU Služba za zapošljavanje KS za 2019. godinu.

Također će biti razmotren i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JU Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš, te Prijedlog odluke o verifikaciji Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u JU Bosanski kulturni centar KS.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa KJKP Sarajevogas sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH, kao i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 3,izgrađenog u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

Zastupnici će razmatrati i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

Kako je iz Pres-službe KS najavljeno, bit će razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, ali i izmjena Odluke o davanju saglasnosti o statusnoj promjeni Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o poslovanju KJP Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo za 2017. godinu, kao i informacije o kantonalnim preduzećima Gras, Vodovod i kanalizacija, te informacija o stanju uzrokovanom poplavama na području KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA