Na današnji dan prije 28 godina: U Parizu potpisan Dejtonski mirovni sporazum

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

E baš izabrana zemlja

U toj zemlji gdje vlada islamofobija i gdje su cijelo vrijeme bili i plaćalu genocidaše i zločince Baš tu mir da se potpisuje kad smo krenuli u čišćenje naše Države u toj zemlji nam rekli stop i nagradiše njihove podanike sa genocidnom.

mile

Dejton nam je ugradio nacije Jugoslavije kao “konstituentne narode” BiH sto je velikodrzavni kod Srbije i Hrvatske. Taj kod generise sve blokade, probleme, nazadak, siromastvo, iseljavanje, podjelu drustva, unistenje drzave, jacanje secesionizma. Nema naucnih ni povijesnih osnova za jugoslovenski SHS model u Bosni. Nije BiH visenacionalna, multietnicka, novostvorena drzava. Nije BiH Jugoslavija u malom. Bosna je starija od Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu. Njena populacija je nadpolovicno genetski staroevropska, dinaroidne haplogrupe. Vijekovima dijeli istu drzavnost, tradiciju, jezik i kulturu. Isti etnos, religijski izdjeljen. ka Dok je Dejtona nema nam srece i napretka. samo originalni Dayton spašava ovu državu. A ti ako misliš da će proći nebuloze Bošnjačke tzv.elite o postojanju nacije tzv.bosanskohercegovačke, da narodi budu samo muslimani, katolici i pravoslavci, u velikoj si zabludi. I da BiH je Juga u malom, i kao takva će vjerojatno i završiti.

Haha

Naši suniti Dejton od milja nazivaju luđačkom košuljom. Inače kažu i da su multietnićari

Zbor za mila

Ko ne voli Bosnu, a smatra se srbinom i hrvatom u njoj, ima opciju da ode “tamo gdje ga srce vuce”. Svakako je ne zasluzuju. Samo u Dejtonu drzava novcem svojih gradjana placa drzavne neprijatelje- posrbljene i pohrvacene u kraljevini SHS.

/ Najnovije