Na Dan genocida u Srebrenici: Protest podrške Ratku Mladiću u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Na Dan genocida u Srebrenici: Protest podrške Ratku Mladiću u Banjoj Luci
Screenshot / Facebook
Iako se u cijelom svijetu 11. jula obilježava Dan genocida u Srebrenici, u jednom dijelu države u kojoj se, prema presudi Haaškog tribunala, dogodio genocid bit će organizovani drugačiji događaji.

Tačnije, za 11. juli u Banjoj Luci Srpski sabor "Zavetnici" najavio je "Protest podrške generalu Ratku Mladiću". Na Facebook stranici ovog Srpskog sabora napravljen je događaj, na koji se odazvalo već nekoliko stotina osoba koje će, čini se, protestovati za mjesec dana u Banjoj Luci.

"Pozivamo sve rodoljube, patriote i nacionaliste da nam se pridruže u šetnji od Trga Krajine do Hrama Hrista Spasitelja na dan oslobođenja Srebrenice", stoji u sramnom pozivu na Facebook stranici Srpski sabor "Zavetnici" Banja Luka.

Odmah nakon što je objavljen ovaj događaj stigli su i brojni komentari građana RS-a koji podržavaju ovaj skup, te mnogi iskazuju kako je ovo miting podrške ne samo ratnom zločincu Ratku Mladiću, nego i svim borcima Vojske Republike Srpske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije