Na Bjelašnici jutros temperatura kao u Mostaru: Kakvo će vrijeme biti za vikend

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros temperatura kao u Mostaru: Kakvo će vrijeme biti za vikend
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne pretežno oblačno, ima i magle. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -16; Kupres -15; Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -14; Tuzla -13; Jajce -12; Srebrenica i Zenica -11; Doboj i Sarajevo -10; Bijeljina i Prijedor -9; Bugojno -8; Gradačac -7; Banja Luka -6; Stolac i Zvornik -5; Bihać -4; Sanski Most i Trebinje -3; Bjelašnica i Mostar -2; Neum 1°C.

Danas u sjevernim područjima zemlje dugotrajna niska naoblaka. U većem dijelu zemlje sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

U subotu u sjevernim područjima zemlje će prevladavati dugotrajna niska naoblaka ili magla. Lokalno prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje sunčano. Vjetar slab većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -13 i -7°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju u sjevernim područjima zemlje će se zadržati dugotrajna niska naoblaka ili magla. Usljed povećanja oblačnosti s juga i u ostalim područjima se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -12 i -6°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

U ponedjeljak u sjevernim područjima zemlje se očekuje oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije