Na Bjelašnici jutros temperatura ispod nule: Evo kada dolaze nove padavine

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros temperatura ispod nule: Evo kada dolaze nove padavine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša i vjetar u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Drvar 0; Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most 1; Široki Brijeg, Tuzla 2; Sarajevo, Stolac 3; Bugojno 4; Zenica 6; Gradačac 7; Mostar 8 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Krajem dana porast naoblake sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

U Sarajevu dio prijepodneva pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U petak 17.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama slab snijeg. U Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

U subotu 18.11.2023., pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. Slabe padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. U nižim područjima slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije