Na Bjelašnici jutros sedam stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros sedam stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Lokalno kiša pada u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno vedro. Oblačan je sjever Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 16; Bihać i Jajce 17; Livno, Prijedor, Tuzla, Zenica i Zvornik 18; Brčko, Doboj i Gradačac 19; Banja Luka, Bijeljina, Grude i Stolac 20; Trebinje 21; Mostar 24°C.

Bioprognoza:  Usljed promjenljivog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Pri tome će u unutrašnjosti biti svježije tokom jutra, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. 

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno sa kišom u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru, sjeveroistoku, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini većinom sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 27 do 31°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslije podne grmljavina je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 18 do 24, na jugu i sjeveru zemlje od 24 do 30 °C.

U srijedu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Porast naoblake tokom poslijepodneva i večernjim satima, u većem dijelu naše zemlje, uslovit će kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30, na jugu zemlje od 29 do 33 °C.

U četvrtak nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu naše zemlje. Padavine tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije