Sarajevo / Pofalićka ulica, koja je najviše oštećena u nevremenu, bit će sanirana

31. 05. 2018. u 16:54:00 A. I. M.

Shares:0

Obilno kišno nevrijeme koje je u ponedjeljak zahvatilo Sarajevo izazvalo je veliku materijalnu štetu. U nevremenu je najviše oštećena Pofalićka ulica u naselju Pofalići.

Stanovnici dijela ove ulice ostali su odsječeni kada je u pitanju prolazak automobila.

Za ponovnu prohodnost trebat će vremena, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Halil Dardagan, pomoćnik načelnika Civilne zaštite Novo Sarajevo.

“Sanacija ulice koja je oštećena početkom sedmice započela je jučer. Angažirana je firma Bosna putevi čiji radnici su na terenu i vrši se uklanjanje gornjeg sloja asfalta, kao i čišćenje oko vodovodnih i kanalizacioni cijevi. Početkom iduće sedmice na teren bi trebali izaći uposlenici Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija koji će dati svoje mišljenje. U tom dijelu nalazi se više kanalizacionih čvorova i sada je neophodno učiniti sve što je potrebno, jer ukoliko ne riješimo probleme sada, imat ćemo istu situaciju ponovo”, kaže Dardagan.

Sektoru Civilne zaštite s područja ove sarajevske opštine stiglo je još dvadesetak prijava građana.

“Prijavljeno je pokretanje tla na nekoliko lokacija, imamo jednu oštećenu kuću u Pofalićima koju je dijelom voda potopila. Trenutno se vrši selekcija slučajeva kako bismo vidjeli kako na najbolji način pružiti pomoć”, dodaje Dardagan.

 

NEMA KOMENTARA