Na Bjelašnici jutros minus 17: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do četvrtka

1
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 17: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Jutros u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u većini područja, a u Hercegovini pretežno sunčano. Visina snijega na Bjelašnici iznosi 154 cm.

I danas je za područje cijele BiH upaljen meteoalarm zbog očekivanih udara vjetra, a upozorenje kaže: 

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Arktička zima zahvatila sjeveroistok SAD-a, temperatura i do -79 stepeni Celzijevih

Arktička zima zahvatila sjeveroistok SAD-a, temperatura i do -79 stepeni Celzijevih

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -17; Ivan Sedlo -8; Sarajevo -5; Livno -4; Tuzla -3; Gradačac, Zenica -2; Sanski Most, Široki Brijeg 0; Bihać 1; Mostar 2; Neum 3; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada. 

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Uz tmurno vrijeme, većina populacije biće lošijeg raspoloženja. Pojačano sjeverno strujanje i osjetnije zahlađenje u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Poseban oprez savjetuje se osobama sa plućnim i kardiovaskularnim smetnjama. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Na jugu sunčanije, malo ugodnije, pri tome i neuobičajeno hladno.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom povremeno. Dnevna tempertaura oko -2 °C.

Napolju je zimska idila. 🌨️☃️❣️ #radiosarajevo #sarajevo #bascarsija 📸 Radiosarajevo/ Merima Mulić

Posted by Radio Sarajevo on Saturday, February 4, 2023

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje. U Bosni je povremeno moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 2, a dnevna od -5 do 1, na jugu zemlje do 4 °C. 

Na današnji dan 2012. BiH bila totalno paralisana: Visina snijega mjerila se metrima

Na današnji dan 2012. BiH bila totalno paralisana: Visina snijega mjerila se metrima

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 °C. 

U srijedu u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 8 °C. 

U četvrtak na sjeverozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 7 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije