Na Bjelašnici jutros minus 14: Meteorolozi najavili prestanak padavina

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 14: Meteorolozi najavili prestanak padavina
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni oblačno. U većem dijelu Bosne pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo -6; Sokolac -5; Grude, Livno i Sarajevo -3; Bugojno i Široki Brijeg -2; Tuzla -1; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Zvornik 0; Bihać, Sanski Most i Trebinje 1; Banja Luka i Mostar 2; Neum 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Opštu sliku će dodatno remetiti porast sadržaja vlage u zraku i sjeverno strujanje. U Hercegovini sunčanije i malo ugodnije, uz povremeno jaču buru koja će praviti probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. 

Danas u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno jedino na sjeveru Hercegovine gdje može padati slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka -2°C.

U ponedjeljak 30.12.2019., u većem dijelu Bosne jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na planinama do -13, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

U utorak 31.12.2019., pretežno sunčano. Porast naoblake poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na planinama do -14, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 10 °C.

U srijedu 01.01.2020., u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 1 do 4, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije