Na Bjelašnici jutros minus 13: U narednim danima kiša, snijeg, jak vjetar...

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 13: U narednim danima kiša, snijeg, jak vjetar...
Foto: Fena, Ejup Fako / Lukomir

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan Sedlo -6, Bugojno, Drvar, Jajce i Livno -3, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica -2, Široki Brijeg 3, Grude 4, Mostar 5, Neum i Stolac 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normalni je i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana naoblaka, padavine i tmurno vrijeme, uz osjetnije zahlađenje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom cijelog dana, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima. 

Danas u ranim jutarnjim satima prolazno slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i slaba kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme. Kratkotrajno slab snijeg u ranim jutarnjim satima. Nove sniježne padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim područjima i do 25 cm Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu od 4 do 8 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prešli u kišu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°, na jugu od 7 do 11 stepeni.

Evo i kakvo vrijeme prognozira AccuWeather za narednih sedam dana:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije