Na Bjelašnici jutros 9 stepeni: Objavljena prognoza do srijede - i sunce i kiša i magla i 32 stepena

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 9 stepeni: Objavljena prognoza do srijede - i sunce i kiša i magla i 32 stepena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Ilidžom

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili pljusak na sjeveru Hercegovine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo i Široki Brijeg 14; Sokolac 15; Sarajevo 16; Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 17; Banja Luka, Trebinje i Zenica 18; Doboj 19; Mostar 20; Neum 21°C.

Bioprognoza: Nakon prolaska pogoršanja, stabilnije vremenske prilike i više sunčanih intervala usloviće i povoljnije biometeorološke prilike za većinu stanovništva. U drugom dijelu dana uz veće temperature zraka moguć je i pojačan osječaj sparine. Osjetljive osobe trebale biti opreznije u navedenom periodu, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom i umanjiti aktivnosti.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno može pasti malo kiše u sjevernim istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini većinom sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Hercegovini jugozapadnog smjera, a u Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć rijedak kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Objavljena prognoza za narednih 15 dana: Evo šta nas očekuje

Objavljena prognoza za narednih 15 dana: Evo šta nas očekuje

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije