BHmeteo objavio prognozu za naredne dane - mnogi bi se mogli iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu za naredne dane - mnogi bi se mogli iznenaditi
Foto: Bhmeteo.ba / BHmeteo najavio dolazak i saharskog pijeska

Meteorolozi okupljeni na stranici BHmeteo.ba objavili su večeras, 15. septembra, prognozu za narednih nekoliko dana, s naglaskom na predstojeći vikend.

Ako je suditi prema ovoj prognozi, očekuje nas nestabilno vrijeme koje će donijeti i sunce i kišu, ali i saharski pijesak.

Njihovu prognozu objavljujemo u cijelosti:

Sramotno: Potpredsjednica NSRS podržala zvižduke za himnu BiH na finalu Kupa

Sramotno: Potpredsjednica NSRS podržala zvižduke za himnu BiH na finalu Kupa

"Kiša i pljuskovi, koji su počeli od prije nekih 3-4h, sa zapada postepeno zahvaćaju sve veći dio zemlje. Naravno, oni jači pljuskovi i grmljavina su kako se i očekivalo iznad zapadnih, centralnih i istočnih dijelova Bosne. Padavina će biti još u prvom dijelu noći, dok će u noći na subotu (16. septembar) postepeno prestajati uz djelimično razvedravanje. Narednih dana manje padavina, više sunčanog vremena uz porast temperature.

Za vikend više sunčanog vremena, pogotovo u nedjelju. Ipak, neće biti posve stabilno jer će u poslijepodnevnim satima razvojem oblačnosti biti rijetkih pljuskova iznad centralnih i istočnih dijelova Bosne.

Na Atlantiku, ispred obala Portugala, slijedi formiranje jakog ciklona koji će uz izražena jugozapadna strujanja pokrenuti vruć afrički zrak prema zapadnim i središnjim dijelovima Europe, a stići će na početku sljedeće sedmice i do naših krajeva. Pored vrućeg zraka tu su i čestice saharskog pijeska i prašine, doći će i one do nas.

15.09. - 19:05 | Kiša i pljuskovi, koji su počeli od prije nekih 3-4h, sa zapada postepeno zahvaćaju sve veći dio...

Posted by BHMETEO.ba on Friday, September 15, 2023

Tako će naši krajevi u nedjelju (17. septembra) početi osjećati pristizanje toplijeg zraka sa jugozapada uz temperature većinom oko 30°C, a na početku sljedeće sedmice temperature idu iznad 30°C, do lokalno 35°C.

Vrlo toplo i vruće vrijeme će nakratko prekidati oslabljenje hladne fronte donoseći blaži pad temperature i lokalno padavine. Jedna takva izgledna je u utorak (19. septembra) poslijepodne i srijedu (20. septembra). Jutra narednih dana svježija, ali ništa pretjerano."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije