Na Bjelašnici jutros 8, u Neumu 20 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 8, u Neumu 20 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Prvi dan oktobra u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovni pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana kiša na sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Drvar, Livno i Sokolac 10; Bugojno i Srebrenica 11; Ivan Sedlo 12; Bijeljina, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 13; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Stolac, Zenica i Zvornik 14; Banja Luka, Doboj i Gradačac 15; Trebinje 16; Mostar 17; Neum 20°C.

Bioprognoza: U Bosni će, nakon svježijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana dodatno otopliti i uz ugodnije biometeorološke prilike većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će, sa više sunca, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prije podne lokalno će biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Nedim Sladić o vremenskoj prognozi za zimu: "Evo koja pitanja ću ubuduće ignorisati"

Nedim Sladić o vremenskoj prognozi za zimu: "Evo koja pitanja ću ubuduće ignorisati"

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije