Na Bjelašnici jutros -8: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -8: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -1; Sokolac 0; Sarajevo 1; Bihać, Bugojno, Doboj, Tuzla, Zenica 2; Banja Luka, Livno, Prijedor 3; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 8; Neum 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 922 hPa, za 23 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa padavinama. U nizinima kiša ili susnježica, a u višim područjima i na planinama snijeg.Tokom poslijepodneva prestanak padavina u Hercegovini. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni vjetar. Dnevna temperatrura od 0 do 6, na jugu do 11 °C.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Mada će tokom dana uslijediti djelimična stabilizacija, tmurno i hladno vrijeme, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Rizične grupe, poput osoba sa ishemijskim i plućnim bolestima, moraju biti opreznije i reducirati boravak na otvorenom, obzirom da će temperature opasti, sa noćnim satima osjetnije. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom.

U nedjelju 26.11.2023., u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeverozapadu Bosni pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno sa slabim padavina. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima i na planinama snijegom. Tokom poslijepodneva padavine prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9°C.

U ponedjeljak 27.11.2023., jutro pretežno sunčano sa mrazom. Tokom dana postepeno naoblačenje. Poslije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini. Tokom noći padavine u većini područja. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od 2 do 8, na jugu i sjeveru zemlje do 10°C.

U utorak 28.11.2023., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom noći snijeg ili susnježica su mogući i u područjima iznad 1000 m. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12°C.

U srijedu 29.11.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje krajam dana ili tokom noći. U jutarnjim satima i prije podne u Bosni je povremeno moguć slab snijeg. U Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz prolazno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna od -2 do 4, na jugu od 6 do 12°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije