Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

2
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Bugojno i Sokolac 10; Sarajevo i Široki Brijeg 13; Drvar, Srebrenica, Zenica i Zvornik 14; Bihać i Livno 15; Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 16; Doboj i Prijedor 17; Bijeljina i Gradačac 18; Trebinje 19; Mostar i Neum 21°C. Temperatura mora je 24 stepena.

Bioprognoza: Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija.

Sevdah, književnost i ljubav: Damir Imamović zatvorio Bookstan, na koncertu bio i Aleksandar Hemon

Sevdah, književnost i ljubav: Damir Imamović zatvorio Bookstan, na koncertu bio i Aleksandar Hemon

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše od sredinedana prema poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C. 

Bjelašnica
Foto: Radiosarajevo.ba : Bjelašnica

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.  

U ponedjeljak u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije