Na Bjelašnici jutros -5: Danas sunčano, a evo kad se vraća kiša i kakvo će vrijeme biti za 1. maj

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -5: Danas sunčano, a evo kad se vraća kiša i kakvo će vrijeme biti za 1. maj
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište, Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno i Ivan Sedlo 2; Tuzla 3; Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 4; Bijeljina i Zenica 5; Bihać i Doboj 6; Banja Luka i Sanski Most 7; Gradačac 8; Trebinje 9; Stolac 10; Mostar 11; Neum 12°C.

Bioprognoza: Uz povoljniju biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog osjetno nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Povremeni porast naoblake, mogao bi uzrokovati manje probleme meteoropatama. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete, kako bi se po potrebi raskomotili.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Sredinom dana prolazno u Bosni može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Sredinom dana prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Kratkotrajna slaba kiša se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab jugoistočnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine dana lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjevernim podučjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Vozači obratite pažnju: I dalje zatvorena dionica autoputa A-1

Vozači obratite pažnju: I dalje zatvorena dionica autoputa A-1

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevim satima na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije