Na Bjelašnici jutros -4: Kakvo će vrijeme biti danas?

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -4: Kakvo će vrijeme biti danas?
U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -2, Doboj, Jajce i Kupres -1, Tuzla 0, Sanski Most i Zenica 1, Drvar i Livno 2, Bijeljina i Ivan-sedlo 3, Trebinje, Široki Brijeg i Zvornik 4, Sarajevo i Srebrenica 5, Bugojno i Stolac 6, Banja Luka i Mostar 7, Gradačac 8, Neum 9 i Bihać 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa i sporo opada.

Danas više oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine, od poslije podnevnih sati i s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak, u Bosni i Hercegovini očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati obilnije padavine u cijeloj zemlji. Jake padavine od poslijepodnevnh sati i u noći na subotu. Krajem dana će doći do pada temperature zraka i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu. U većem dijelu Bosne se očekuje između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 30 do 70 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine s jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

U subotu, u Hercegovini oblačno s kišom. U Bosni prijepodne sa snijegom ili susnježicom. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak, a u ostalim područjima umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2 stepena, na jugu zemlje od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -7 i -2, na jugu zemlje od 0 do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije