Na Bjelašnici jutros 2 stepena: Objavljena prognoza do ponedjeljka - pogledajte kad opet stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 2 stepena: Objavljena prognoza do ponedjeljka - pogledajte kad opet stiže kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prvi dan ljeta u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo 10; Bugojno, Sokolac 11; Sarajevo 12; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla, Zenica 14; Livno 15; Gradačac, Zvornik 16; Bijeljina 17; Široki Brijeg 18; Trebinje 20; Mostar, Neum, Stolac 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Nakon osjetno svježijeg jutra, kada je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti prilikom boravka na otvorenom, u nastavku dana će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i temperature zraka koje će dostizati umjerene vrijednosti. Većina populacije trebala bi osjetiti olakšanje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 23 do 27, na jugu zemlje do 31 °C. U Sarajevu sunčano uz malu oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 °C.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 °C.

U subotu sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

Upozorenje meteorologa: 'Moguće da smo završili sa ljetom. Očekuje se temperatura od 4 stepena'

Upozorenje meteorologa: 'Moguće da smo završili sa ljetom. Očekuje se temperatura od 4 stepena'

U nedjelju sunčano vrijeme. Poslije podne porast naoblake u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. U sjevernim područjima Bosne lokalno jači pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. U Bosni su povremeno i ponegdje mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeveroisotčni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 34 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije