Na Bjelašnici jutros 16 stepeni: Danas i vrelina i pljuskovi, a moguć i grad

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 16 stepeni: Danas i vrelina i pljuskovi, a moguć i grad
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sarajevske gradske ulice na 30+

Jutros je našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Žuti meteoalarm zbog očekivanih vrelina upaljen je i danas za područje cijele Bosne i Hercegovine.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 16; Bugojno 18; Sarajevo 20; Livno, Sanski Most, Zenica 21; Tuzla 22; Bihać, Grude 23; Gradačac, Mostar 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

Temperatura mora iznosi 27 stepeni.

Bioprognoza: Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura, što bi uz povremeno povećanu naoblaku i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opšta slika će biti nešto lošija u unutrašnjosti zemlje.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadng smjera. Dnevna temperatura od 28 do 33, na jugu 36 °C. U Sarajevu prije podne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva razvedravanje. Poslije podne su mogući slabi lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, a dnevna od 30 do 36 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, a dnevna od 32 do 38 °C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije