Sladić najavio paklene temperature: "Nešto se kuha"

0
Radiosarajevo.ba
Sladić najavio paklene temperature: "Nešto se kuha"
Foto: Instagram / Nedim Sladić

Bosnu i Hercegovinu ovih je dana zahvatio prvi toplotni val ove godine. Živa u termometru se u nekim gradovima popela i do 35 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 15; Ivan-sedlo 18; Sokolac 19; Gradačac 20; Bugojno, Drvar i Livno 21; Grude, Jajce, Sarajevo i Tuzla 22; Bihać 23; Banja Luka, Sanski Most, Trebinje i Zenica 24; Mostar 25°C.

Ako je vjerovati prognozama meteorologa tropske temperature će se nastaviti i u narednim danima.

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

petak 24.06.2022., prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34 °C.

Nedim Sladić najavio ljeto: Imam jednu dobru i lošu vijest

Nedim Sladić najavio ljeto: Imam jednu dobru i lošu vijest

U subotu 25.06.2022., prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana smanjenje nablake. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući loklani pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 °C.

Najpoznatiji bh. meteorolog Nedim Sladić svojom novom objavom na društvenim mrežama potvrdio je ova predviđanja.

"Iduće sedmice sa jačanjem termobaričkog grebena i pritjecajem vrućeg zraka sa prostora sjeverne Afrike prema našim područjima izgledno je približavanje cifri od 40 °C, najprije u južnoj Hercegovini, u većini krajeva od 34 do 38 °C. Čuvajmo se vrućina koje mogu utjecati na zdravlje populacije, hidrirajmo se i poštujmo preporuke nadležnih tijela", poručuje Sladić.

On dodaje i kako do 5. jula nema naznaka za neko izražajno zahlađenje. 

Prognoza Nedima Sladića
Foto: Facebook: Prognoza Nedima Sladića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije