Na Bjelašnici jutros -14: Objavljena prognoza do ponedjeljka, bit će i kiše i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -14: Objavljena prognoza do ponedjeljka, bit će i kiše i snijega
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -14; Livno -10; Bugojno, Ivan-sedlo -9; Sarajevo-Bjelave -8; Drvar -7; Jajce, Tuzla, Zenica -6; Široki Brijeg -5; Bihać, Grude, Sanski Most -4; Mostar -2; Gradačac -1; Neum 1; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Jutro i veče će biti hladni, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i reducirati boravak na otvorenom. Danju ugodnije, uz blagi porast temperatura. Sa noćnim satima opšta slika djelimično će se pogoršati usljed blizine promjene. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje slabe padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren južni. Dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu do 7 °C. U Sarajevu umjereno oblačno. U večernjim satima lokalno je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura oko 1 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se padavina. U nizinama kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10 °C.

U subotu jutro umjereno do pretežno oblačno. U Bosni po kotlinama magla. U ostatku dana pretežno sunčano. U večernjim satima novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 12 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 12 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije