Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Objavljena prognoza do srijede, ponovo će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 12 stepeni: Objavljena prognoza do srijede, ponovo će biti kiše
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Slaba kiša je zabilježena na sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 16; Livno 17; Bugojno, Sarajevo 18; Široki Brijeg 19; Bihać, Srebrenica, Tuzla 20; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Zenica 21; Mostar, Trebinje 24; Neum 27; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Savjetujemo obavljanje aktivnosti u drugom dijelu dana kada će biti vedro i sunčano. Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Relativno nestabilna atmosfera može hroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe s postojećim bolestima.

Safet Oručević: Željeli smo da Stari most ponovo izgrade Bošnjaci, Srbi i Hrvati

Safet Oručević: Željeli smo da Stari most ponovo izgrade Bošnjaci, Srbi i Hrvati

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Prije podne lokalno slaba kiša u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a poslije podne ili krajem dana slabi lokalni pljuskovi u višim područjima centralne i istočne Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu do 35 °C.

U Sarajevu nakon oblačnog jutra, postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Dnevna temperatura zraka oko 30 °C.

Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

U ponedjeljak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U utorak, umjereno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i zapadu može pasti i malo kiše. Krajem dana, jače naoblačenje sa padavinama. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U srijedu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i pljuskovima u sjevernim područjima, a tokom dana u većem dijelu zemlje. Nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu, a krajem dana i u tim područjima sa kišom. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije